De ce recurg dentiștii la anestezia generală în cazul unor copii

Data actualizării: Data publicării:
vizita dentist copil

Din ce în ce mai mulți copii au probleme cu dantura, iar vârsta la care ajung la dentist cu dureri mari a scăzut alarmant, avertizează medicii. În unele cazuri singura posibilitate prin care dentistul poate interveni este cu ajutorul anesteziei generale, mai ales dacă cel mic are o fobie sau suferă de alte boli.

Deși pare incredibil să faci o anestezie generală unui copil pentru a rezolva probleme dentare, sunt cazuri în care aceasta este singura soluție.

„Acest tip de anestezie se adresează copiilor care au carii de biberon, copiii care nu cooperează sub nicio formă sau din motive obiective chiar nu pot colabora și nu înțeleg necesitatea instituirii acestui tratament”, a explicat medicul dentist Sofia Corneliu Zaharia.

Este vorba despre micuții cu vârsta sub trei ani, de cei care suferă de sindrom Down, autism ori alte tipuri de afecțiuni neurologice, dar și despre copii care au toți dinții măcinați de carii.

„Beneficiile sunt enorme, pentru că într-o singură ședință care durează de la o oră până la două ore și jumătate practic ai scăpat de ședințe nenumărate pe care ar fi trebuit să le faci în decursul unui an sau doi și rezultatele sunt incerte”, a spus medicul dentist Sofia Corneliu Zaharia.

Anestezia generală nu se face oriunde şi oricum. Pentru a face o anestezie generală este nevoie în primul rând de un medic anestezist și de un asistent.

„Fără medicul anestezist și asistenta de anestezie generală nu începem să facem absolut nimic, pentru că există riscuri fantastice. Gândiți-vă că anestezia generală este ca și cum ai interveni pe cord, ca și cum ai avea o operație de cezariană, este un lucru extrem de serios pe care îl tratăm cu toată seriozitatea și responsabilitatea”, a spus medicul dentist Sofia Corneliu Zaharia.

De asemenea, și locul în care se face procedura este foarte important. Nu este de ajuns un simplu cabinet stomatologic.

Anestezia generală nu o poți face oriunde. Cadrul în care te afli, dotarea pe care trebuie să o ai este specială. Pentru că dacă se întâmplă să fii depășit de situație sau ai nevoie de materiale suplimentare sau de substanțe pe care nu le poți găsi și nu le poți achiziționa suntem într-un centru de diagnostic în care le poți achiziționa și poți să intervii cu maxim de eficiență”, a explicat medicul dentist Sofia Corneliu Zaharia.

Este o adevărată desfășurare de forțe, la care se ajunge de cele mai multe ori din cauza faptului că părinții nu știu cum să îngrijească dantura copiilor.

Ajungem să scoatem nervul, să facem tratament de canal, să facem niște tehnici terapeutice care sunt și costisitoare, și greu de suportat. Acestea sunt cazurile care se pretează la un tratament cu niște mijloace suplimentare, sunt cazurile care apelează la anestezie cu inhalosedare sau cu anestezie generală, numai că nu putem să generalizăm aceste metode de tratament pentru că sunt și greu de suportat și presupun niște costuri excesive”, a spus medicul dentist Sofia Corneliu Zaharia.

Săptămâna viitoare, la emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe” aflați ce obiceiuri trebuie aplicate din primele luni de viață ale copilului pentru o dantură sănătoasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Comoara energetică a Balcanilor care stârnește Rusia și SUA. Unde zac îngropate peste două miliarde de euro
Digi FM
Sharon Stone, imaginea eleganței la Festivalul de la Palm Springs. Actorul de care e foarte mândră: Cariera...
Pro FM
Ea în colanți, el la bustul gol. Cum și-au început Katy Perry și Orlando Bloom anul 2025: „V-am descoperit...
Film Now
Jude Law spune că soția sa a uitat că este un tip „atrăgător”, după transformările lui pentru „Firebrand” și...
Adevarul
O mamă din Ucraina, violată și torturată de 15 torționari ai lui Putin, a fost condamnată la 18 ani de...
Newsweek
Ministrul de Finanțe, vești proaste despre pensii în 2025. Ce șanse sunt să mai crească? Și când?
Digi FM
Sora lui Kim Jong-un, pentru prima dată în public cu copiii săi. Imagini apărute de Anul Nou, în condiţiile...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Jude Law spune că soția sa a uitat că este un tip „atrăgător”, după transformările lui pentru „Firebrand” și...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025